EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM is een synthetisch rubber: onderhoudsvrij, milieuvriendelijk en EPDM dakbedekking gaat bewezen 50 jaar mee. Wij gebruiken Mastersystems EPDM en geven 10 jaar garantie op EPDM Dakbedekking.

EPDM dakbedekking wordt gelijmd, zonder enig brandgevaar: zie EPDM Foto Show, en is zowel voor platte daken als voor hellende daken zeer geschikt. U kunt kiezen tussen witte, reflecterende EPDM folie en zwarte EPDM folie.

  Stuur een bericht !   Bel 040 2484 688 !

Uw platte dak zal over 50 jaar nog even waterdicht zijn als op de eerste dag!

Dankzij onze innovatieve, hoogwaardige EPDM rubber dakafdichtingen van Mastersystems combineert u een reeks eigentijdse eisen en voordelen in één oplossing.

HET DAK, de vijfde gevel van uw gebouw, verdient alle aandacht. Met vooruitstrevende EPDM rubber systemen leveren wij de hoogste beschermingsfactor en spelen we in op de veranderde behoeften op het vlak van kwaliteit en energiebesparend denken.

DE TOEKOMST van uw dak en eigendom veiligstellen doet u samen met onze dakexperts, die u op een professionele manier adviseren. Graag komen we bij u ter plaatse om na te gaan hoe we uw huis of gebouw op de beste manier kunnen beschermen, zowel bij nieuwbouw als renovatie.

KWALITEIT is het sleutelwoord. Met Mastersystems EPDM kiest u voor:

 • EPDM rubber met dampdrukverdelende polyester onderwapening,
 • met heldere regenwater opvang,
 • 100% vuurvrije plaatsing,
 • een dakbedekking die 50 jaar en langer meegaat.

ECOLOGISCH denken is de toekomst. Bij de ontwikkeling van Mastersystems EPDM ging onze bijzondere aandacht naar duurzaamheid. Het betekent kiezen voor kwaliteit en efficiëntie, voor ecologie en efficiëntie. Beide gaan immers meer dan ooit hand in hand.

Witte, reflecterende EPDM

Master-Reflect: the Green One, voor een koel dak

Witte EPDM FolieDankzij het witte, ultra-reflecterende, gemodificeerde EPDM rubber worden zonnestralen tot 75% gereflecteerd en vermindert de buitentemperatuur van gebouwen tot 25°C, wat meteen een belangrijk warmteschild (en dus energiebesparing) kan betekenen. Bovendien is MASTER-REFLECT de ideale dakbedekking voor kristallijne zonnepanelen. Dankzij het reflecterende vermogen van ons witte EPDM rubber verhoogt het het rendement van uw zonnepanelen met 4% en krijgt u een dak met hoog rendement.

Resitrix EPDM DakbedekkingWitte, reflecterende EPDM Folie

Wij werken ook met Resitrix EPDM, dat bestaat uit een glasvezel-gewapende EPDM toplaag met een bitumen onderlaag. Resitrix EPDM kan op een bestaande bitumen onderlaag worden aangebracht en is zo robuust dat het zelfs voor bruggen en tunnels gebruikt wordt. Er bestaan diverse varianten van Resitrix voor verschillende toepassingen.

Evalastic EPDM Dakbedekking

Evalastic EPDM dakbedekking is verkrijgbaar in zwart en licht grijs. Evalastic EPDM is een thermisch lasbare EPDM dakbaan met non-woven polyester cachering. Dikte van de EPDM toplaag is 1,2 mm en is in de kern grijs gekleurd. Dikte van de onderlaag is 1 mm.

Evalastic is ecologisch de beste keuze: er is géén onderhoud nodig en het is 100% recyclebaar. Evalastic is blijvend elastisch, onderhoudsvrij en beloopbaar, gegarandeerd zonder bitumen, chloor of weekmakers en heeft een minimale levensduurverwachting van 50 jaar!

TPO Dakbedekking

TPO dakbedekking is net als EPDM een rubber folie en heeft deels dezelfde voordelen zoals vlamvrije plaatsing, is wortelvast en rotvrij, UV- en ozon-bestendig, droogt niet uit, milieuvriendelijk, reflecterend (wit) en energiebesparend. Witte TPO is de meest reflecterende dakbedekking.
TPO dakbedekking combineert de duurzaamheid en soepelheid van rubbermembranen met de voordelen van een thermisch aflasbaar membraan. Het is goedkoper dan EPDM en heeft een verwachte levensduur van minstens 30 jaar.

Wilt u een vrijblijvende offerte?

  Stuur een bericht !   Bel 040 2484 688 !

EPDM Dakbedekking

Dakdekker Greven Dakbedekkingen is dé specialist als het gaat om EPDM dakbedekking. Wij gebruiken Mastersystems EPDM (Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer) of Firestone EPDM met dampdrukverdelende onderlaag. EPDM is een witte, reflecterende of zwarte synthetische rubber folie, die duurzaam, onderhoudsvrij en milieuvriendelijk is, en bewezen 50 jaar meegaat. EPDM is niet nieuw, het wordt al ruim 60 jaar gebruikt. Wij geven 10 jaar garantie op EPDM Dakbedekking!
De EPDM Foto Show laat zien hoe een oud schuurdak stapsgewijs wordt vervangen door een nieuw EPDM dak.

EPDM voor sedumdaken, daktuinen en vijvers

EPDM dakbedekking is wortelwerend en daardoor zeer geschikt voor groendaken, sedumdaken, daktuinen en tuinvijvers, ook vanwege de verwachte levensduur van minstens 50 jaar. U wilt immers uw groendak of tuinvijver niet om de 15 jaar overhoop halen. EPDM wordt gelijmd en koud verwerkt, zonder enig brandgevaar. EPDM is een groene, duurzame dakbedekking met schoon-water verklaring. EPDM is zowel voor platte daken als voor hellende daken zeer geschikt.

EPDM dakbedekking van Mastersystems

Mastersystems EPDM Dakbedekking

 • Mastersystems biedt de garantie tot een strak vlak dak.
 • Na 40 jaar levensduur: nog 250% rekvermogen.
 • Bewezen levensduur: 50 jaar. Volgens een onderzoek van SKZ in Duitsland is de verwachte levensduur zelfs 70 jaar.
 • Onderhoudsvrij.
 • Sterk bestendig tegen UV-straling, warmte en zure regen.
 • Een elasticiteit van 500%.
 • Van ijzige kou tot zinderende hitte: er is geen veroudering bij extreme weersomstandigheden, EPDM is thermisch stabiel van -50° tot +130° C.
 • Aanpasbaar (ook na tientallen jaren).
 • Bijzonder licht eigen gewicht.
 • Beloopbaar voor onderhoud bij alle weer.
 • Geen brandgevaar bij de uitvoering (zonder vlam of bitumenketel).
 • Brandveilig volgens Pren 1187-1.
 • Zeer milieuvriendelijk en recyclebaar.
 • Nakrimp < 0,1%.
 • Zeer grote ponsweerstand en inscheursterkte.
 • Geen spanningen in de naadverbindingen.
 • Geen mechanische kimfixatie nodig.
 • Wortelwerend en lange levensduur: daardoor zeer geschikt voor sedumdaken, groendaken, daktuinen en tuinvijvers.

Rubber Dakleien

Rubber dakleien Voor hellende daken zijn er Rubber Dakleien, met een verwachte levensduur van maar liefst 50 jaar! De rubber dakleien zijn in het winterse Canada onder barre omstandigheden getest en goed bevonden.

De dikte van het panmodel zorgt voor een luxe, robuuste uitstraling. De nokpannen die bij het concept horen versterken dit natuurleigetrouwe effect. Er zijn zes kleuren verkrijgbaar: zwart, leigrijs, donkerbruin, leerbruin, koperkleur en terracotta.

De Euroslate rubberen daklei is een 3-‘pans’ lei-element. De dakleien hebben altijd een dubbele dekking en ook dubbele bevestiging, nl. net onder het bovenliggende element en helemaal bovenin. In tegenstelling tot originele natuurleien, keramische- en betonnen dakpannen kunnen de rubberen dakleien niet breken, splijten, roesten of afbrokkelen. Omdat de dakleien geen kleurcoating hebben kan deze ook niet slijten noch afpellen. Bovendien is het relatief ongevoelig voor aanslag en zeer eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Mastersystems-Topline: superdik EPDM

Alle MASTERSYSTEMS-daken zijn ontworpen om minstens 50 jaar mee te gaan. Bij ons TOPLINE-gamma leggen we de lat nóg een stuk hoger. We verhogen de EPDM dikte nog eens met ruim 30%. Dat resulteert in nóg meer unieke en sterkere producteigenschappen. Voor allen die hun dak willen voorzien van de allerhoogste bescherming, biedt MASTERSYSTEMS-TOPLINE ongeziene mogelijkheden. Op die manier verleggen we de grenzen van uw EPDM dak opnieuw. Bij specifieke toepassingen kan dit een interessante meerwaarde betekenen.

Dankzij Mastersystems-Topline wordt de mechanische weerstand van uw dak indien gewenst nog verder verhoogd en de levensduur verlengd tot 75 jaar, met 100 % FABRIEKSGARANTIE op de kwaliteit van onze EPDM rubber. Wij staan volledig garant voor de waterdichte eigenschappen van onze dakmembranen. Alle tests wijzen op een levensduur van 50 jaar én meer!

U kunt ons inschakelen voor alle voorkomende dakwerkzaamheden!

  Stuur een bericht !   Bel 040 2484 688 !

Met meer dan 25 jaar ervaring in de branche biedt Greven Dakbedekking u de zekerheid dat u zaken doet met een betrouwbaar en kundig bedrijf. Voor zowel bedrijf als particulier hanteren wij scherpe en zeer concurrerende tarieven.

Share

3 thoughts on “EPDM dakbedekking”

  1. Op de plaatsen waar U een blaas ziet in de epdm bedekking daar zit de bedekking niet aan het dak verlijmd als nu de zon schijnt wordt de lucht heet op deze plaats en zet uit en voila een blaas als deze blaas maar niet onder een naadverbinding zit is er weinig aan de hand

Geef een reactie