Resitrix Dakbedekking

Resitrix

Resitrix bestaat uit een glasvezel-gewapende EPDM toplaag met een bitumineuze onderlaag. Het kan op een bestaande bitumen onderlaag worden aangebracht en is zo robuust dat het zelfs voor bruggen en tunnels gebruikt wordt.

Reactie van directie over klachten

Enkele jaren geleden ontvingen we de eerste geluiden met klachten over Resitrix EPDM. Deze werden het laatste jaar steeds luider. Deze klachten zijn altijd dezelfde. Inmiddels is ons duidelijk geworden dat een dak bedekt met Resitrix EPDM niet bestand is tegen stilstaand water. Op daken waar altijd geheel of gedeeltelijk water staat zal de EPDM bovenlaag losraken van de bitumineuze onderlaag. Dit met alle gevolgen van dien. Heeft u een Resitrix dakbedekking dan adviseren we u uw dak zoveel mogelijk schoon te houden zodat regenwater zo snel mogelijk kan afvloeien.
Op de plaatsen waar water blijft staan adviseren we of de naden te laten kitten met EPDM kit of te overlagen met een membraam EPDM.

Om problemen te voorkomen plaatsen wij alleen nog Resitrix EPDM op daken met het benodigde afschot.

Er zijn genoeg alternatieven voor een duurzaam waterdicht dak.

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd,

De Directie van Greven Dakbedekkingen

Heeft u nog vragen?

  Stuur een bericht !   Bel 040 2484 688 !

De meest robuuste dakbedekking

Er bestaan diverse varianten van Resitrix voor verschillende toepassingen als dakbedekking voor platte daken, dakgoten, groendaken (Resitrix is wortelvast), sporthallen, parkeerdaken, hellingsbanen, brugdekken, tunnels en bekleding van kelders.

Resitrix heeft als voordelen:

  • Glasvezel-gewapend EPDM rubber met hoog rekvermogen,
  • Daardoor buitengewoon robuust,
  • Het hele jaar door verwerkbaar,
  • Wortelvast, rotvrij, hoog elastisch,
  • UV- en ozon-bestendig, droogt niet uit,
  • Milieuvriendelijk: geen halogenen, weekmakers of plasticizers,
  • Verwachte levensduur van minstens 50 jaar.

Resitrix is door zijn glasvezel-gewapende EPDM toplaag de meest robuuste dakbedekking ter wereld en wordt o.a. gebruikt voor brugdekken en tunnels. Alle producten zijn intern gewapend met glasvezel. Deze wapening zorgt voor stabiliteit en een hoge inscheurweerstand. Het intern wapeningsnet beschermt Resitrix tegen beschadiging door vallende voorwerpen. Dankzij de hoge elasticiteit is het zeer goed bestand tegen scheuren en perforaties.

Uitvoeringen in winter of zomer en zelfs bij extreme weersomstandigheden zijn kwalitatief even duurzaam. Resitrix vergt een minimaal onderhoud. Het is steeds beloopbaar voor onderhoud van het dak en de apparaten die erop staan. Het is een duurzame oplossing voor elk plat dak!

Thermische gelaste naadverbindingen

De kwaliteit, garantie en levensduur van uw dak wordt in grote mate bepaald door de overlapverbindingen. Dankzij de SBS bitumenlaag kan Resitrix gelast worden met hete lucht. Daardoor kunnen twee banen perfect aan elkaar worden gesmolten: de hechtlaag en bitumenlaag vormen een naad met waterdichtheid. Zodra bitumen uit de naad vloeit, is de naad dicht. Door de zichtbare bitumen is tijdens inspecties altijd een visuele kwaliteitscontrole mogelijk.

Resitrix is brandveilig

Resitrix voldoet als enige EPDM-afdichting aan de brandklasse A1 mits aangebracht met de Alulon MF coating. Alulon MF geeft een zilvergrijze kleur aan het dakoppervlak. Hierdoor wordt de zon weerkaatst. De temperatuur op het dak wordt gemilderd. Alulon MF houdt mos- en algengroei tegen op het dak, zodat regenwater helder blijft. Voor deze specifieke toepassing wordt Alulon MF Coating aangebracht in 2 lagen.

Een brandgeval

In december 2000 werd één van de vijf productiehallen van Asco in Zaventem, België, getroffen door een brand. De brand was ontstaan in de lakkering, juist onder het gedeelte waar al grotendeels Resitrix was geplaatst. Op het moment van de brand was het dak reeds voor 70% hersteld. De geprofileerde staalplaten zijn doorgebogen zonder een opening of een scheur in de Resitrix! De ernaast liggende oude dakbedekking die nog niet was overdekt met Resitrix, is door de hitte in rook opgegaan. Het gedeelte waar nog oude dakbedekking lag, is volledig verbrand.

De Resitrix is intact gebleven en kan blijven liggen: zelfs de naad tussen de oude dakbedekking (die is weggebrand) en de nieuwe Resitrix is nog perfect.

  Stuur een bericht !   Bel ons op 040 2484 688 !

Foto’s van Resitrix

Share

Geef een reactie