Witte Dakbedekking

Witte dakbedekking

Steeds vaker wordt er om een witte dakbedekking gevraagd om in het warmer wordende klimaat het huis of kantoor koel te houden. Wij raden TPO dakbedekking aan. Het is de meest reflecterende dakbedekking en houdt uw huis of kantoor koel. De verwachte levensduur van TPO is minstens 30 jaar en het is goedkoper dan witte EPDM. EPDM gaat wel langer mee, minstens 50 jaar. Beiden zijn milieuvriendelijke en duurzame dakbedekkingen.

Wilt u meer weten over TPO dakbedekking?

  Stuur een bericht !   Bel 040 2484 688 !

Witte dakbedekking reflecteert!

Deze witte dakbedekking heeft als grote voordeel dat het 90% van de zonnestraling reflecteert, wat kan resulteren in tot 30% lagere energiekosten bij een airconditioning. Ook als u geen airco heeft, zorgt de witte dakbedekking voor een koeler huis of gebouw.

Witte dakbedekking zorgt ook voor een verkoelende werking op de gehele dakopbouw. Een extra pluspunt is dat de temperatuur van de inname-lucht voor een airco door de witte dakbedekking aanzienlijk daalt.

Deze dakbedekking is ideaal voor zonnepanelen. Het reflecterende vermogen van witte dakbedekking verhoogt het rendement van zonnepanelen met 4 tot 5%.

Foto’s van TPO Dakbedekking

Wat is TPO dakbedekking

TPO (Thermoplastische Poly-Olefine) dakbedekking is net als EPDM een kunststof rubber folie en heeft deels dezelfde voordelen:

  • In wit de meest reflecterende dakbedekking en daardoor energiebesparend.
  • Milieuvriendelijk en duurzaam: geen weekmakers, halogenen of plasticizers.
  • Verwachte levensduur van minstens 30 jaar.
  • Thermisch lasbaar, vlamvrije plaatsing zonder brandgevaar.
  • Het hele jaar door verwerkbaar.
  • Wortelvast, rotvrij.
  • Droogt niet uit, hoog elastisch.
  • UV- en ozon-bestendig.

TPO dakbedekking is dus een hybride dakbedekking: het is enerzijds elastisch en lijmbaar als EPDM, en anderzijds lasbaar als PVC. Het is goedkoper dan witte EPDM en heeft een verwachte levensduur van minstens 30 jaar.

Wilt u een vrijblijvende offerte? Mail of
  Bel 040 2484 688 !

Share

Geef een reactie